Diensten

U kan bij ons terecht voor een uitgebreide dienstverlening om uw huisdier de best mogelijke zorgen te verlenen.

Gezondheidsonderzoek en vaccinaties

Tijdens de jaarlijkse check-up wordt gevraagd naar het welzijn van uw huisdier, gevolgd door een algemeen onderzoek. Vaccinaties worden in orde gebracht volgens de laatste internationale aanbevelingen.

Medische beeldvorming

Wij beschikken over digitale radiografie. Zo kunnen we deze beelden doorsturen en ze zijn beter van kwaliteit. Dit is natuurlijk ook veel beter voor het milieu.

Verder zijn we uitgerust met een geavanceerd en modern echografietoestel dat voorzien is met verschillende sondes. Deze wordt voornamelijk gebruikt om het abdomen (de buik) te onderzoeken.

Cytologie

In de praktijk worden regelmatig staaltjes genomen voor cytologisch onderzoek. Met de microscoop is het dikwijls mogelijk om op een gemakkelijke manier reeds een diagnose te stellen van verschillende tumoren. Ook bij een patiënt met huidproblemen en of jeuk worden routinematig staaltjes genomen voor microscopisch onderzoek om de diagnose vast te stellen en de behandeling te optimaliseren.

Tandreiniging

Bij elk bezoek worden de tanden gecontroleerd. Indien nodig zal er een tandreiniging voorgesteld worden inclusief het napolijsten van de tanden. Wij beschikken over een professioneel tandreinigingstoestel. Deze ingreep worden altijd onder algemene verdoving uitgevoerd en uw huisdier wordt altijd geïntubeerd voor zijn eigen veiligheid.

Hospitalisatie

Indien nodig kan uw dier gehospitaliseerd worden. Hiervoor is er een aparte hospitalisatieruimte voorzien. De praktijk beschikt over 4 infuuspompen, één spuitpomp en 2 zuurstofgenerators om intensieve zorgen te kunnen toedienen indien dit nodig is.

Chirurgie

In het ruime operatiekwartier, uitgerust met gasanaesthesie en monitor, voeren wij regelmatig operaties uit. Deze gaan van preventieve operaties (sterilisaties en castraties) tot curatieve operaties.

Hiervoor beschikken wij ook over een electrische bistouri en een sonicision. Hiermee kan fijn gesneden worden zonder bloedingen te veroorzaken. Met de sonicision kunnen we bloedvaten tot en met 7 mm veilig ligeren.